Bol
Bol

POVESTEA NOASTRĂ 

 

Ne-am întrebat deseori De ce un lucru atât de perisabil ca mâncarea este ambalat în ceva atât de permanent precum plasticul? Ne bucurăm de mâncarea sau de cafeaua noastră pentru câteva minute, iar în urma noastră rămân munți de ambalaje care poluează pentru câteva sute, chiar mii de ani.

În anul 2017 am fondat Biodeck, din dorința de a oferi publicului din România o alternativă sustenabilă la ambalajele din plastic de unică folosință. Soluția noastră sunt ambalajele făcute din plante, biodegradabile și compostabile. Idealul nostru este un sistem în care totul este refolosit și nimic nu este pierdut.

Pentru că vrem să lăsăm lumea puțin mai bună decât am găsit-o, ne desfășurăm activitatea ținând cont de două principii: sustenabilitate și economie circulară.

 

FĂCUTE DIN PLANTE 

 

Produsele noastre au la bază plante, adică resurse rapid regenerabile, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahăr. 

 

PROCESUL DE PRODUCȚIE 

 

În comparație cu produsele obișnuite din plastic, care au la bază petrol, și procesul de producție este unul mult mai prietenos cu mediul. În funcție de tipul de produs, emisiile de carbon scad cu 30-75%. 

 

BIODEGRADABILE ȘI COMPOSTABILE 

 

După ce au fost folosite, produsele pot fi compostate, unele acasă, iar altele în centre de compostare industrială. Deoarece ele se încadrează în categoria resturilor organice, sunt singurele ambalaje care se pot composta împreună cu resturile alimentare. 

 

ÎNTOARCEREA ÎN NATURĂ 

 

În urma procesului de compostare rezultă compostul, un îngrășământ cu eliberare prelungită, ce poate fi folosit în agricultură. Ne dorim să respectăm ciclul naturii și de aceea, pentru noi este important ca tot ce provine din natură să se întoarcă în natură, fără să aibă efecte dăunătoare asupra acesteia. 

 

CERTIFICĂRI 

 

Toate produsele noastre respectă reglementările UE cu privire la biodegradabilitate și compostabilitate și au certificările necesare care să ateste calitățile lor.

Fiecare dintre noi are un impact asupra mediului și credem că e suficient să facem alegeri simple, gesturi aparent neînsemnate, dar care pot avea un impact enorm. Încearcă să refolosești pe cât posibil lucrurile pe care le ai, iar atunci când acest lucru nu este posibil, să alegi variantele sustenabile. Opțiunile sunt din ce în ce mai multe, ține de noi să facem din responsabilitatea față de mediu o prioritate.

 

Top